Bouwkundige keuring Koewacht

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Koewacht regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Koewacht.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Koewacht inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koewacht regelen

Wil je snel meer info over de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie. Dan achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Koewacht.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Koewacht

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Koewacht (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een kostenindicatie om het woonobject in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €375. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Koewacht.

Type woningGroottePrijsberekening
Etagewoning94 m2300 – €310
Rijwoning100 m2€350 – €385
Hoekpand150 m2€410 – €445
Twee onder één kap151 m2€455 – €500
Landhuis184 m2€515 – €540
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koewacht die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Overslag, Zuiddorpe, Axel, Graauw en Nieuw Namen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koewacht-4576

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Koewacht onderzoekt een neutrale partij het huis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Koewacht). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Terneuzen loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het huis. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie