Bouwkundige keuring Lievelde

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Lievelde laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Lievelde.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Lievelde inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lievelde inplannen

Behoefte aan een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er lekkages zijn. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Lievelde.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lievelde

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lievelde (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €285 en €425. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Lievelde.

Type huis GrootteGemiddelde tarief
Appartementje86 m2280 – €330
Rijwoning105 m2€350 – €375
Hoekwoning126 m2€415 – €430
Geschakelde woning162 m2€450 – €480
Herenhuis190 m2€520 – €555
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lievelde die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Zieuwent, Harreveld, Vragender, Lichtenvoorde en Bredevoort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lievelde-7137

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Lievelde onderzoekt een objectieve deskundige het verblijf. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lievelde). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Oost Gelre maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie