Bouwkundige keuring Zieuwent

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zieuwent regelen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zieuwent.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zieuwent benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zieuwent inplannen

Direct een inspectie van de staat (en gebreken) van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Zieuwent.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zieuwent

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zieuwent (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien bekijk je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €370. Het kostenplaatje bestaat uit diverse facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zieuwent.

Type huis GrootteGeschatte prijs
Studio75 m2275 – €315
Tussenwoning105 m2€335 – €385
Hoekpand130 m2€425 – €450
Twee onder één kap164 m2€475 – €485
Herenhuis182 m2€510 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zieuwent die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Harreveld, Vragender, Lichtenvoorde, Bredevoort en Winterswijk Corle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zieuwent-7136

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Zieuwent controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zieuwent). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oost Gelre loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie