Bouwkundige keuring Callantsoog

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Callantsoog laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform verzamelen wij aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Callantsoog.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Callantsoog benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Callantsoog regelen

Heel snel meer info over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Callantsoog.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Callantsoog

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Callantsoog (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en maakt geen schade. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport staat een lijst met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €475. Het kostenplaatje is gebaseerd op een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Callantsoog.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Appartement78 m2€295 – €330
Tussenwoning112 m2€360 – €390
Hoekhuis139 m2€420 – €430
Geschakelde woning170 m2€460 – €500
Landhuis180 m2€520 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Callantsoog die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oudesluis, t Zand, Petten, Burgerbrug en Sint Maartensvlotbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-callantsoog-1759

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Callantsoog controleert een neutrale ingenieur het woonhuis. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Callantsoog). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Schagen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie