Bouwkundige keuring Eibergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Eibergen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina tref je actuele informatie over de verschillende keuringen, de kosten en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Eibergen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Eibergen benadert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eibergen inplannen

Wil jij meteen een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Eibergen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Eibergen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Eibergen en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De expert loopt alles na maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €465. De prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Eibergen.

Type huis Aantal m2Prijsberekening
Appartementje78 m2285 – €320
Rijtjeshuis112 m2€345 – €375
Kopwoning143 m2€400 – €450
Geschakelde woning166 m2€460 – €505
Herenhuis181 m2€525 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eibergen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Groenlo, Lievelde, Zieuwent, Harreveld en Vragender.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eibergen-7151

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Eibergen checkt een objectieve expert de potentiële woning. Verstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Eibergen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Berkelland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie