Bouwkundige keuring Harreveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Harreveld laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Harreveld.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Harreveld analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harreveld inplannen

Wil je snel een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en of er houtrot is. Zo kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Harreveld.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Harreveld

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Harreveld en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €410. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Harreveld.

Type woningAantal m2Geschatte prijs
Bovenwoning83 m2290 – €310
Tussenwoning122 m2€340 – €385
Kopwoning133 m2€420 – €440
Geschakelde woning164 m2€460 – €485
Villa179 m2€515 – €555
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Harreveld die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Vragender, Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk Corle en Winterswijk Brinkheurne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harreveld-7135

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Harreveld controleert een onafhankelijk partij de woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Harreveld). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oost Gelre bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie