Bouwkundige keuring Noordbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Noordbroek laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Noordbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Noordbroek bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de meterkast en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordbroek laten uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Dan kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Noordbroek.

Een extra voordelige bouwkeuring in maart 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Noordbroek

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Noordbroek (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook bekijk je hier een tariefoverzicht om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €340 en €405. De prijs hangt af van een aantal variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Noordbroek.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje79 m2285 – €320
Tussenwoning122 m2€360 – €385
Hoekwoning130 m2€410 – €450
Twee onder één kap167 m2€450 – €505
Herenhuis189 m2€525 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordbroek die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Tripscompagnie, Borgercompagnie, Steendam, Siddeburen en Hellum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordbroek-9635

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Noordbroek bekijkt een objectieve deskundige de potentiële woning. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Noordbroek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Groningen loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie