Bouwkundige keuring Heenvliet

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Heenvliet regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Heenvliet.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Heenvliet inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de puien en kozijnen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heenvliet plannen

Direct meer info over de algehele staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie. Zo wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Heenvliet.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Heenvliet

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Heenvliet (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De ingenieur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €370. De prijs hangt af van verschillende punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Heenvliet.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde prijzen
Studio82 m2295 – €315
Rijtjeshuis101 m2€340 – €370
Kopwoning144 m2€415 – €440
Geschakelde woning168 m2€455 – €495
Landhuis193 m2€510 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heenvliet die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Geervliet en Hekelingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heenvliet-3218

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Heenvliet bekijkt een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een huis dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Heenvliet). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Nissewaard bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie