Bouwkundige keuring Oosterwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosterwolde laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oosterwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oosterwolde controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de vloeren en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterwolde laten uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Oosterwolde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website tref je ook praktische informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oosterwolde

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oosterwolde en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €440. Het prijskaartje bestaat uit een aantal onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oosterwolde.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning87 m2295 – €330
Tussenwoning125 m2€335 – €390
Hoekwoning134 m2€425 – €430
2-onder-1 kap169 m2€475 – €500
Villa200 m2€515 – €555
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterwolde die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Fochteloo, Ravenswoud, Langedijke, Elsloo en Makkinga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterwolde-8431

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Oosterwolde controleert een onafhankelijk specialist het gebouw. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oosterwolde). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Ooststellingwerf wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie