Bouwkundige keuring Keijenborg

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Keijenborg inplannen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Keijenborg.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Keijenborg analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Keijenborg uitvoeren

Direct een inspectie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en en of er lekkages zijn. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Keijenborg.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Keijenborg

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Keijenborg (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de inspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarbij bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €445. De prijs bestaat uit allerlei facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Keijenborg.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement89 m2€285 – €325
Tussenwoning122 m2€350 – €375
Kopwoning126 m2€410 – €440
Geschakelde woning167 m2€450 – €485
Landhuis185 m2€510 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Keijenborg die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Hengelo, Vorden, Laren, Barchem en Wichmond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-keijenborg-7256

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Keijenborg analyseert een onpartijdige partij het gebouw. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Keijenborg). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Bronckhorst loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie