Bouwkundige keuring Mariënvelde

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Mariënvelde laten doen is een verstandige keuze. Zo zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Mariënvelde.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Mariënvelde benadert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mariënvelde laten uitvoeren

Heel snel inzicht in de huidige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Mariënvelde.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Mariënvelde

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Mariënvelde (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €325 en €385. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Mariënvelde.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning86 m2285 – €305
Rijwoning121 m2€355 – €375
Hoekhuis137 m2€405 – €450
Geschakelde woning166 m2€470 – €505
Herenhuis191 m2€515 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mariënvelde die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ruurlo, Keijenborg, Hengelo, Vorden en Laren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marienvelde-7263

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Mariënvelde checkt een neutrale specialist het verblijf. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Mariënvelde). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oost Gelre wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van de woning. Potentiële problemen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie