Bouwkundige keuring Hengelo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hengelo laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen, de kosten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Hengelo.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Hengelo benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hengelo afspreken

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Dan weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hengelo.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hengelo

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hengelo en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je in het rapport een tariefoverzicht om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €440. De prijs is afhankelijk van allerlei factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hengelo.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Bovenwoning75 m2285 – €305
Rijtjeshuis105 m2€355 – €375
Hoekwoning144 m2€400 – €440
2-onder-1 kap164 m2€465 – €505
Villa195 m2€525 – €560
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hengelo die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vorden, Laren, Barchem, Wichmond en Vierakker.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hengelo-7255

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Hengelo controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hengelo). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bronckhorst wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het huis. Mogelijke problemen worden direct benoemd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie