Bouwkundige keuring Noordlaren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Noordlaren inplannen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform lees je meer nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Noordlaren.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Noordlaren analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordlaren inplannen

Heel snel inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Noordlaren.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Noordlaren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Noordlaren (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je hier een schatting van de onkosten om het verblijf in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €280 en €385. De prijs is afhankelijk van allerlei onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Noordlaren.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Flatwoning82 m2275 – €320
Rijtjeshuis113 m2€345 – €375
Hoekhuis128 m2€400 – €440
Geschakelde woning155 m2€450 – €485
Landhuis194 m2€520 – €555
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordlaren die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Midlaren, Zuidlaarderveen, De Groeve, Zuidlaren en Schipborg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordlaren-9479

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Noordlaren bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Noordlaren). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Groningen loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie