Bouwkundige keuring Odiliapeel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Odiliapeel regelen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Odiliapeel.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Odiliapeel controleert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Odiliapeel uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Odiliapeel.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Odiliapeel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Odiliapeel en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €375. De totale prijs is afhankelijk van verschillende facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Odiliapeel.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Bovenwoning86 m2280 – €305
Rijwoning121 m2€360 – €365
Hoekpand132 m2€420 – €430
Twee onder één kap153 m2€460 – €485
Landhuis187 m2€515 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Odiliapeel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Volkel, Maren-Kessel, Lith, Lithoijen en Teeffelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-odiliapeel-5409

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Odiliapeel checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Odiliapeel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Uden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie