Bouwkundige keuring Lies

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Lies regelen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lies.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Lies onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de fundering en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lies plannen

Heb je belang bij een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lies.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Lies

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lies en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €340 en €475. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgaande overzicht vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Lies.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Appartementje78 m2300 – €330
Rijtjeshuis110 m2€335 – €390
Hoekhuis129 m2€415 – €440
2-onder-1 kap163 m2€465 – €495
Herenhuis193 m2€505 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lies die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Formerum, Landerum, Striep, Midsland en Kinnum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lies-8895

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Lies bekijkt een objectieve expert de potentiële woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Lies). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Terschelling wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie