Bouwkundige keuring Kamperland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Kamperland inplannen is dan zeker aan te raden. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Kamperland.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kamperland benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kamperland uitvoeren

Heel snel een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Kamperland.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kamperland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Kamperland en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Deze persoon beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je hier een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €485. Het kostenplaatje bestaat uit diverse aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kamperland.

Soort woningWoonoppervlakPrijsberekening
Etagewoning87 m2290 – €315
Rijtjeshuis115 m2€350 – €385
Hoekwoning137 m2€410 – €435
Twee onder één kap168 m2€475 – €505
Vrijstaand193 m2€505 – €540
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kamperland die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Wissenkerke, Colijnsplaat, Kats, Kortgene en Kloetinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kamperland-4493

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Kamperland checkt een onafhankelijk expert het huis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kamperland). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Noord-Beveland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie