Bouwkundige keuring Pijnacker

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Pijnacker inplannen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een helder beeld van de staat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Pijnacker.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Pijnacker inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de dakconstructie en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Pijnacker regelen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Pijnacker.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Pijnacker

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Pijnacker (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €430. De totale prijs hangt af van diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Pijnacker.

Soort huisGroottePrijsberekening
Studio75 m2295 – €305
Rijtjeshuis117 m2€345 – €375
Kopwoning138 m2€410 – €435
Twee onder één kap157 m2€450 – €490
Vrijstaand185 m2€505 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Pijnacker die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Schipluiden, Nootdorp, Woubrugge, Zwammerdam en Rijnsaterwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-pijnacker-2641

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Pijnacker controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Pijnacker). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie