Bouwkundige keuring Driehuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Driehuizen laten doen is dan zeer verstandig. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Driehuizen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Driehuizen onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Driehuizen uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Driehuizen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Driehuizen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Driehuizen (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €455. Het prijskaartje is gebaseerd op diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Driehuizen.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning80 m2300 – €320
Rijwoning101 m2€335 – €365
Hoekhuis136 m2€410 – €445
Twee onder één kap165 m2€460 – €495
Herenhuis178 m2€510 – €560
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Driehuizen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Zuidschermer, Grootschermer, Oterleek, Stompetoren en Sint Pancras.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-driehuizen-1847

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Driehuizen bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Driehuizen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Alkmaar maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie