Bouwkundige keuring Bodegraven-Reeuwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bodegraven-Reeuwijk laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Bodegraven-Reeuwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Bodegraven-Reeuwijk bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten weet je alles over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bodegraven-Reeuwijk afspreken

Direct inzicht in de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel. Tevens kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Bodegraven-Reeuwijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Bodegraven-Reeuwijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Bodegraven-Reeuwijk en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De expert gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een overzicht met de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €450. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Bodegraven-Reeuwijk.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje95 m2295 – €325
Tussenwoning108 m2€335 – €375
Hoekwoning144 m2€425 – €445
2-onder-1 kap151 m2€465 – €480
Villa192 m2€530 – €545
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bodegraven-Reeuwijk die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude, Teylingen, Leiderdorp en Oegstgeest.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bodegraven-reeuwijk-2415

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Bodegraven-Reeuwijk analyseert een neutrale ingenieur het gebouw. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bodegraven-Reeuwijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Driebruggen
 • Bouwkundige keuring Waarder
 • Bouwkundige keuring Reeuwijk
 • Bouwkundige keuring Bodegraven
 • Bouwkundige keuring Nieuwerbrug aan den Rijn
 • Plaats een reactie