Bouwkundige keuring Firdgum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Firdgum inplannen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website lees je meer praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Firdgum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Firdgum controleert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Firdgum uitvoeren

Direct een indicatie van de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Firdgum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Firdgum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Firdgum (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €290 en €430. De totale prijs hangt af van allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Firdgum.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Flatwoning77 m2€280 – €305
Tussenwoning120 m2€355 – €365
Hoekhuis131 m2€420 – €445
Twee onder één kap161 m2€460 – €490
Landhuis175 m2€505 – €545
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Firdgum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Tzummarum, Waaksens, Hinnaard, Spannum en Wjelsryp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-firdgum-8852

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Firdgum controleert een objectieve partij de woning. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woonobject dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Firdgum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie