Bouwkundige keuring Westknollendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Westknollendam laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een helder beeld van de staat van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Westknollendam.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Westknollendam checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de puien en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westknollendam afspreken

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Westknollendam.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Westknollendam

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Westknollendam en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenberekening om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €390. De prijs is gebaseerd op verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van belang door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Westknollendam.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Appartement83 m2290 – €305
Tussenwoning103 m2€360 – €390
Hoekhuis127 m2€410 – €450
Twee onder één kap166 m2€460 – €500
Vrijstaand186 m2€525 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westknollendam die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Wormerveer, Zaandam, de Woude, Starnmeer en Oost-Graftdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westknollendam-1525

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Westknollendam analyseert een onafhankelijk partij de woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Westknollendam). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Zaanstad wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie