Bouwkundige keuring Enkhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Enkhuizen regelen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Enkhuizen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Enkhuizen onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de kruipruimte en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Enkhuizen laten uitvoeren

Heel snel een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de meterkast en of er houtrot is. Tevens weet je welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Enkhuizen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Enkhuizen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Enkhuizen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een kostenindicatie om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €470. Het kostenplaatje bestaat uit verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Enkhuizen.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartement100 m2280 – €330
Tussenwoning109 m2€350 – €375
Hoekhuis127 m2€405 – €450
Geschakelde woning151 m2€470 – €490
Landhuis179 m2€525 – €560
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Enkhuizen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wormerland, Zaanstad, Oostzaan, Beemster en Purmerend.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-enkhuizen-1601

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Enkhuizen bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Enkhuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Enkhuizen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie