Bouwkundige keuring Rietmolen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Rietmolen inplannen is een verstandige keuze. Zo krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Rietmolen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rietmolen analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rietmolen inplannen

Direct een indicatie van de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de vloerconstructies en en de staat van de isolatie. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Rietmolen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Rietmolen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Rietmolen (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €335 en €440. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Rietmolen.

Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Studio84 m2275 – €330
Tussenwoning100 m2€360 – €390
Hoekhuis138 m2€410 – €445
Twee onder één kap164 m2€465 – €495
Landhuis186 m2€520 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rietmolen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Neede, Rekken, Beltrum, Eibergen en Groenlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rietmolen-7165

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Rietmolen onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rietmolen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Berkelland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie