Bouwkundige keuring Lioessens

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lioessens regelen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lioessens.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Lioessens onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de kruipruimte en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lioessens plannen

Op korte termijn een inspectie van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Ook kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Lioessens.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lioessens

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Lioessens (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €275 en €385. De totaalprijs is gebaseerd op een aantal aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lioessens.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning99 m2290 – €310
Rijtjeshuis103 m2€340 – €385
Hoekwoning148 m2€420 – €435
Geschakelde woning171 m2€460 – €490
Villa196 m2€530 – €555
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lioessens die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Anjum, Engwierum, Ee, Oostrum en Jouswier.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lioessens-9134

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Lioessens analyseert een objectieve expert de potentiële woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een pand dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Lioessens). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie