Bouwkundige keuring Midden-Groningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Midden-Groningen regelen is dan zeer verstandig. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Midden-Groningen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Midden-Groningen analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het dak, dakpannen of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Midden-Groningen laten uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de groepenkasten en of er houtrot is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Midden-Groningen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Midden-Groningen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Midden-Groningen (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat een lijst met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je daar een kostenoverzicht om het huis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €435. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Midden-Groningen.

Type huis OppervlakteGeschatte tarieven
Appartement79 m2300 – €305
Rijtjeshuis115 m2€360 – €380
Kopwoning141 m2€425 – €450
Twee onder één kap171 m2€455 – €495
Villa179 m2€530 – €540
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Midden-Groningen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Borger-Odoorn, Stadskanaal, Tynaarlo, Aa en Hunze en Midden-Drenthe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-midden-groningen-9636

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Midden-Groningen onderzoekt een onafhankelijk partij het huis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld zodra jij een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Midden-Groningen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Tjuchem
 • Bouwkundige keuring Muntendam
 • Bouwkundige keuring Meeden
 • Bouwkundige keuring Kolham
 • Bouwkundige keuring Scharmer
 • Bouwkundige keuring Harkstede
 • Bouwkundige keuring Woudbloem
 • Bouwkundige keuring Froombosch
 • Bouwkundige keuring Slochteren
 • Bouwkundige keuring Lageland
 • Bouwkundige keuring Luddeweer
 • Bouwkundige keuring Overschild
 • Bouwkundige keuring Schildwolde
 • Bouwkundige keuring Hellum
 • Bouwkundige keuring Siddeburen
 • Bouwkundige keuring Steendam
 • Bouwkundige keuring Tripscompagnie
 • Bouwkundige keuring Noordbroek
 • Bouwkundige keuring Zuidbroek
 • Bouwkundige keuring Hoogezand
 • Bouwkundige keuring Kiel-Windeweer
 • Bouwkundige keuring Kropswolde
 • Bouwkundige keuring Foxhol
 • Bouwkundige keuring Westerbroek
 • Bouwkundige keuring Waterhuizen
 • Bouwkundige keuring Sappemeer
 • Bouwkundige keuring Meerstad
 • Plaats een reactie