Bouwkundige keuring De Mortel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Mortel laten doen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in De Mortel.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in De Mortel analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de fundering en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Mortel plannen

Heel snel meer info over de huidige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in De Mortel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in De Mortel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in De Mortel (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een kostenoverzicht om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €450. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het schema hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Mortel.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning95 m2275 – €330
Rijtjeshuis125 m2€345 – €385
Hoekhuis140 m2€405 – €450
Geschakelde woning167 m2€455 – €490
Villa189 m2€525 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in De Mortel die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Elsendorp, Handel, Gemert, Zeeland en Odiliapeel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-mortel-5425

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in De Mortel analyseert een objectieve expert het huis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woning dat jij wil verhuren. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in De Mortel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Gemert-Bakel maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie