Bouwkundige keuring Laren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Laren uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Laren.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Laren analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het dak, dakpannen of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Laren laten uitvoeren

Heel snel meer info over de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is. Dan achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Laren.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Laren

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Laren (regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €395. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Laren.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Appartementje84 m2275 – €310
Rijwoning125 m2€360 – €370
Hoekwoning143 m2€420 – €430
Twee onder één kap160 m2€460 – €500
Villa194 m2€515 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Laren die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Barchem, Wichmond, Vierakker, Warnsveld en Toldijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-laren-7245

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Laren controleert een objectieve specialist de potentiële woning. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Laren). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Lochem wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie