Bouwkundige keuring Reduzum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Reduzum laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Reduzum.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Reduzum inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Reduzum inplannen

Op korte termijn een indicatie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Reduzum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Reduzum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Reduzum (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je in het rapport een kostenberekening om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €270 en €385. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Reduzum.

Soort woningOppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje99 m2€285 – €310
Tussenwoning117 m2€335 – €390
Hoekpand146 m2€425 – €430
Geschakelde woning161 m2€465 – €495
Villa190 m2€530 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Reduzum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Idaerd, Eagum, Wergea, Warstiens en Warten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-reduzum-9008

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Reduzum bekijkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Slim, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Reduzum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Leeuwarden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie