Bouwkundige keuring Nieuwer Ter Aa

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwer Ter Aa uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina tref je aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Nieuwer Ter Aa.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nieuwer Ter Aa checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het voegwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwer Ter Aa afspreken

Heel snel een analyse van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nieuwer Ter Aa.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Nieuwer Ter Aa

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwer Ter Aa en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en schroeft niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €400. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwer Ter Aa.

Type huis OppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning92 m2290 – €310
Tussenwoning121 m2€350 – €365
Hoekwoning130 m2€405 – €440
Geschakelde woning167 m2€455 – €485
Herenhuis193 m2€530 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwer Ter Aa die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Breukeleveen, Breukelen, Westbroek, Tienhoven en Oud Zuilen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwer-ter-aa-3626

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Nieuwer Ter Aa controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Nieuwer Ter Aa). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Stichtse Vecht doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie