Bouwkundige keuring Barchem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Barchem uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Barchem.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Barchem checkt de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Barchem regelen

Wil jij meteen een indicatie van de algehele staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Barchem.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Barchem

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Barchem (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De inspecteur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je hier een schatting van de onkosten om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren rond de €310 en €390. Het prijskaartje is gebaseerd op een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het schema hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Barchem.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning97 m2€290 – €305
Rijtjeshuis105 m2€355 – €370
Hoekpand141 m2€405 – €435
Twee onder één kap165 m2€475 – €485
Villa188 m2€525 – €555
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Barchem die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wichmond, Vierakker, Warnsveld, Toldijk en Bronkhorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-barchem-7244

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Barchem analyseert een neutrale deskundige de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Barchem). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Lochem wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie