Bouwkundige keuring Vorstenbosch

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vorstenbosch laten doen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Vorstenbosch.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Vorstenbosch bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vorstenbosch uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de kozijnen en en of er lekkages zijn. Zo wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Vorstenbosch.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Vorstenbosch

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vorstenbosch (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De ingenieur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Ook bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €395. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Vorstenbosch.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijzen
Bovenwoning92 m2300 – €320
Tussenwoning109 m2€350 – €375
Hoekpand147 m2€405 – €450
Twee onder één kap167 m2€450 – €480
Villa191 m2€515 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vorstenbosch die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Erp, Veghel en Wilbertoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vorstenbosch-5476

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Vorstenbosch bekijkt een neutrale ingenieur het huis. Handig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woonobject dat je wilt verkopen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Vorstenbosch). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Bernheze loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie