Bouwkundige keuring Heeswijk-Dinther

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Heeswijk-Dinther laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Heeswijk-Dinther.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heeswijk-Dinther benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de kruipruimte en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heeswijk-Dinther inplannen

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en of er sprake is van vocht in de woning. Dan weet je wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Heeswijk-Dinther.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Heeswijk-Dinther

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Heeswijk-Dinther (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €435. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het schema hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Heeswijk-Dinther.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje76 m2290 – €325
Tussenwoning101 m2€345 – €375
Kopwoning134 m2€415 – €435
2-onder-1 kap165 m2€460 – €495
Herenhuis197 m2€515 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heeswijk-Dinther die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Loosbroek, Erp, Veghel, Wilbertoord en Sint Hubert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heeswijk-dinther-5473

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Heeswijk-Dinther bekijkt een onafhankelijk partij het huis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Heeswijk-Dinther). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Bernheze wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie