Bouwkundige keuring Wilbertoord

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wilbertoord laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder bieden wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Wilbertoord.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wilbertoord onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wilbertoord regelen

Op korte termijn een inspectie van de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en of er asbest aanwezig is. Ook achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Wilbertoord.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wilbertoord

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wilbertoord en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €485. De totaalprijs hangt af van allerlei facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Daarbij komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het schema hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wilbertoord.

Soort woningOppervlaktePrijsberekening
Etagewoning100 m2295 – €330
Tussenwoning116 m2€355 – €375
Kopwoning127 m2€410 – €435
Twee onder één kap165 m2€460 – €490
Vrijstaand188 m2€515 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Wilbertoord die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Sint Hubert, Langenboom, Mill, Rijkevoort-De Walsert en Rijkevoort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wilbertoord-5455

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Wilbertoord controleert een neutrale deskundige het verblijf. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wilbertoord). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Mill en Sint Hubert wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie