Bouwkundige keuring Horssen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Horssen regelen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Horssen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Horssen analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je inzicht in de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Horssen laten uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de algehele staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en of er sprake is van lekkages. Ook kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Horssen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook handige uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Horssen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Horssen (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €405. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Horssen.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartementje84 m2275 – €310
Tussenwoning104 m2€335 – €365
Hoekpand148 m2€410 – €450
Twee onder één kap171 m2€455 – €480
Landhuis181 m2€515 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Horssen die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Appeltern, Altforst, Maasbommel, Alphen en Heerewaarden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-horssen-6631

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Horssen bekijkt een onafhankelijk specialist het gebouw. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Horssen). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Druten doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De expert kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie