Bouwkundige keuring Nieuwvliet

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwvliet inplannen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website bekijk je informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwvliet.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nieuwvliet controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de plafonds en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwvliet plannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en of er lekkages zijn. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Nieuwvliet.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nieuwvliet

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuwvliet (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd staat in het document een kostenindicatie om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €490. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwvliet.

Type woningGroottePrijsberekening
Studio79 m2300 – €325
Rijwoning116 m2€355 – €365
Kopwoning125 m2€415 – €450
Geschakelde woning175 m2€465 – €480
Herenhuis194 m2€525 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwvliet die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Groede, Oostburg, Geersdijk, Kamperland en Wissenkerke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwvliet-4504

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Nieuwvliet bekijkt een objectieve expert de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woonobject dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuwvliet). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Sluis wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie