Bouwkundige keuring Veghel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Veghel laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een idee van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Veghel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Veghel controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veghel regelen

Wil jij meteen een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Veghel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Veghel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Veghel (regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De specialist gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de keuring meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een kostenberekening om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €310 en €400. De totaalprijs is gebaseerd op een aantal variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Veghel.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Appartement86 m2275 – €310
Rijwoning101 m2€340 – €365
Hoekwoning135 m2€425 – €435
2-onder-1 kap167 m2€465 – €485
Herenhuis200 m2€515 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veghel die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Wilbertoord, Sint Hubert, Langenboom, Mill en Rijkevoort-De Walsert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-veghel-5463

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Veghel bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Veghel). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Meierijstad doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie