Bouwkundige keuring Dalfsen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Dalfsen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site tref je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Dalfsen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Dalfsen inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dalfsen inplannen

Op korte termijn inzicht in de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel. Hiermee wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Dalfsen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Dalfsen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Dalfsen (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €460. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Dalfsen.

Soort huisWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning76 m2280 – €330
Rijtjeshuis106 m2€355 – €365
Hoekwoning144 m2€405 – €440
Twee onder één kap174 m2€470 – €500
Villa188 m2€530 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dalfsen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Twenterand, Tubbergen, Wierden, Borne en Almelo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dalfsen-7720

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Dalfsen bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht kopers op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Dalfsen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Dalfsen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Lemelerveld
 • Bouwkundige keuring Nieuwleusen
 • Plaats een reactie