Bouwkundige keuring Loosbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Loosbroek regelen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Loosbroek.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Loosbroek onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loosbroek laten uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Loosbroek.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Loosbroek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Loosbroek (en de regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een kostenindicatie om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €385. De prijs wordt bepaald door verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Loosbroek.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Studio76 m2285 – €320
Rijwoning122 m2€350 – €380
Hoekhuis142 m2€420 – €435
Geschakelde woning150 m2€460 – €485
Landhuis177 m2€515 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loosbroek die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Erp, Veghel, Wilbertoord, Sint Hubert en Langenboom.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loosbroek-5472

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Loosbroek checkt een objectieve specialist het gebouw. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Loosbroek). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Bernheze doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie