Bouwkundige keuring Elburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Elburg uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Elburg.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Elburg analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elburg inplannen

Heel snel inzicht in de algehele staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Ook wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Elburg.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Elburg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Elburg (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €320 en €415. Het prijskaartje hangt af van verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Elburg.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Appartement77 m2285 – €310
Rijtjeshuis110 m2€350 – €375
Hoekwoning149 m2€420 – €430
2-onder-1 kap157 m2€460 – €505
Herenhuis185 m2€520 – €545
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Elburg die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nunspeet, Zwartewaterland, Hattem, Zwolle en De Wolden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elburg-8081

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Elburg onderzoekt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Elburg). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Elburg wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring t Harde
 • Bouwkundige keuring Doornspijk
 • Plaats een reactie