Bouwkundige keuring Bathmen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bathmen uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website tref je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Bathmen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Bathmen bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de gevel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bathmen afspreken

Direct een indicatie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en of er sprake is van lekkages. Tevens wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Bathmen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bathmen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Bathmen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om de woning in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €415. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bathmen.

Soort woningAantal m2Prijsberekening
Studio90 m2300 – €305
Tussenwoning113 m2€355 – €375
Hoekhuis135 m2€420 – €445
Twee onder één kap155 m2€450 – €490
Landhuis196 m2€530 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bathmen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Okkenbroek, Lettele, Schalkhaar, Diepenveen en Colmschate.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bathmen-7437

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Bathmen bekijkt een onpartijdige expert het gebouw. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woning dat je wilt verkopen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bathmen). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Deventer loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie