Bouwkundige keuring Steensel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Steensel inplannen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Steensel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Steensel bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de meterkast en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Steensel inplannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en of er houtrot is. Ook kom je er achter welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Steensel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Steensel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Steensel (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een indicatie van de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €455. De totale prijs bestaat uit diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Steensel.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Appartement80 m2300 – €330
Rijwoning120 m2€350 – €390
Hoekhuis136 m2€405 – €430
Geschakelde woning174 m2€475 – €495
Villa176 m2€530 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Steensel die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Wintelre, Vessem, Knegsel, Sint-Oedenrode en Schijndel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-steensel-5524

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Steensel bekijkt een onpartijdige expert het huis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Steensel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Eersel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie