Bouwkundige keuring Oosterhesselen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Oosterhesselen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oosterhesselen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oosterhesselen controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterhesselen inplannen

Direct een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de gevel en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Oosterhesselen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oosterhesselen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oosterhesselen (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €460. De prijs is afhankelijk van verschillendepunten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het schema hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oosterhesselen.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Appartementje89 m2€300 – €320
Rijwoning107 m2€350 – €385
Hoekwoning145 m2€425 – €430
Twee onder één kap167 m2€450 – €500
Landhuis195 m2€505 – €560
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oosterhesselen die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Eeserveen, Benneveld, Meppen, Aalden en Wezuperbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterhesselen-7861

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Oosterhesselen checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oosterhesselen). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Coevorden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie