Bouwkundige keuring Casteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Casteren laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site tref je aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Casteren.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Casteren controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Casteren regelen

Behoefte aan een inspectie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en de staat van de CV-ketel. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Casteren.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Casteren

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Casteren (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het onderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €375. De totaalprijs hangt af van allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Casteren.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning83 m2275 – €325
Rijtjeshuis114 m2€350 – €380
Hoekwoning133 m2€425 – €440
Twee onder één kap164 m2€455 – €495
Vrijstaand195 m2€510 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Casteren die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Hoogeloon, Hapert, Duizel, Steensel en Wintelre.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-casteren-5529

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Casteren bekijkt een onpartijdige specialist de woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de aspirant koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Casteren). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Bladel loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie