Bouwkundige keuring Bloemendaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Bloemendaal laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bekijk je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Bloemendaal.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Bloemendaal onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de plafonds en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bloemendaal laten uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Ook achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bloemendaal.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bloemendaal

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bloemendaal (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de keuring vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een kostenindicatie om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €450. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bloemendaal.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning78 m2295 – €330
Tussenwoning119 m2€350 – €390
Hoekpand148 m2€405 – €440
Geschakelde woning164 m2€450 – €500
Herenhuis193 m2€515 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Bloemendaal die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Zandvoort, Haarlem, Velsen, Heemskerk en Beverwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bloemendaal-2061

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Bloemendaal checkt een onafhankelijk ingenieur het woonhuis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bloemendaal). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Bloemendaal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Overveen
 • Bouwkundige keuring Aerdenhout
 • Bouwkundige keuring Vogelenzang
 • Bouwkundige keuring Bennebroek
 • Plaats een reactie