Bouwkundige keuring Spaarnwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Spaarnwoude laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Spaarnwoude.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Spaarnwoude onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de vloerconstructies en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spaarnwoude regelen

Heel snel een analyse van de algehele staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Spaarnwoude.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Spaarnwoude

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Spaarnwoude en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €325 en €385. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Spaarnwoude.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning77 m2290 – €305
Rijwoning105 m2€360 – €370
Hoekwoning146 m2€415 – €435
Geschakelde woning156 m2€460 – €495
Vrijstaand197 m2€530 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spaarnwoude die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Haarlemmerliede, Spaarndam, Spaarndam, Overveen en Velserbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spaarnwoude-2064

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Spaarnwoude bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de aspirant koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Spaarnwoude). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Haarlemmermeer doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie