Bouwkundige keuring Santpoort-Zuid

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Santpoort-Zuid laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, de onkosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Santpoort-Zuid.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Santpoort-Zuid benadert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Santpoort-Zuid regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Santpoort-Zuid.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Santpoort-Zuid

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Santpoort-Zuid (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar loop je hele woning door. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een kostenindicatie om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €370. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Santpoort-Zuid.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning95 m2290 – €325
Rijtjeshuis116 m2€340 – €385
Hoekwoning139 m2€405 – €450
Geschakelde woning156 m2€475 – €485
Vrijstaand179 m2€505 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Santpoort-Zuid die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Santpoort-Noord, Spaarnwoude, Haarlemmerliede, Spaarndam en Spaarndam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-santpoort-zuid-2082

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Santpoort-Zuid bekijkt een objectieve expert de woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in het geval je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Santpoort-Zuid). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Velsen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie