Bouwkundige keuring Santpoort-Noord

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Santpoort-Noord laten uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Santpoort-Noord.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Santpoort-Noord onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Santpoort-Noord regelen

Heel snel duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Santpoort-Noord.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Santpoort-Noord

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Santpoort-Noord (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je daar een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €485. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Santpoort-Noord.

Type huis GrootteGemiddelde tarief
Appartement88 m2300 – €320
Tussenwoning112 m2€360 – €380
Hoekpand134 m2€410 – €435
Twee onder één kap159 m2€455 – €495
Herenhuis197 m2€505 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Santpoort-Noord die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Spaarnwoude, Haarlemmerliede, Spaarndam, Spaarndam en Overveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-santpoort-noord-2071

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Santpoort-Noord controleert een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Santpoort-Noord). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Velsen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie