Bouwkundige keuring Usquert

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Usquert uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website tref je praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Usquert.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Usquert inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het voegwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Usquert laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Usquert.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Usquert

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Usquert en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €420. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Usquert.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje78 m2€295 – €315
Rijtjeshuis123 m2€335 – €385
Hoekhuis144 m2€425 – €435
2-onder-1 kap171 m2€465 – €500
Herenhuis200 m2€505 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Usquert die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Zijldijk, Oldenzijl, Oosternieland, Oudeschip en Roodeschool.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-usquert-9988

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Usquert bekijkt een objectieve partij het woonobject. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Usquert). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Het Hogeland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie