Bouwkundige keuring Borger

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Borger regelen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Borger.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Borger controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Borger afspreken

Heel snel een indicatie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Borger.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Borger

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Borger (regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Daarbij vind je daar een kostenindicatie om het huis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €370. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Borger.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Appartement77 m2295 – €330
Rijtjeshuis103 m2€345 – €370
Kopwoning135 m2€405 – €430
2-onder-1 kap154 m2€470 – €500
Villa176 m2€515 – €535
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Borger die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Buinen, Bronneger, Bronnegerveen, Drouwenerveen en Buinerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-borger-9531

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Borger bekijkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Borger). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie