Bouwkundige keuring Odoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Odoorn regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bieden wij alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Odoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Odoorn controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Odoorn uitvoeren

Heel snel een inspectie van de bouwtechnische staat van je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Odoorn.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Odoorn

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Odoorn (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €470. De prijs is afhankelijk van allerlei aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Odoorn.

Type woningGrootteGemiddelde prijzen
Appartementje92 m2280 – €325
Tussenwoning122 m2€350 – €370
Kopwoning138 m2€415 – €450
Twee onder één kap153 m2€455 – €490
Landhuis195 m2€525 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Odoorn die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Valthe, Klijndijk, Zwinderen, Gees en Oosterhesselen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-odoorn-7873

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Odoorn controleert een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning dat je wilt verkopen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Odoorn). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Borger-Odoorn loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie